Citytrip hotels: Culturele uitstapjes in Nederlandse steden

U hoeft zich niet te vervelen met de donkere dagen. In verschillende Europese steden kunt u genieten van unieke uitstapjes. Hieronder hebben we een paar voor u beschreven. In deze steden kun je heerlijke hotels vinden. Via internet kun je jouw hotelkamers vergelijken en zo boeken voor en gunstige prijs.

Groninger Museum

In het Groninger Museum is er vanaf december een internationale tentoonstelling over David Bowie. Het Groninger Museum is gelegen op een eiland in de stad. David Bowie maakte indruk met zijn catchy sound en androgyne verschijning in de popmuziek van de 20e eeuw. De tentoonstelling “David Bowie” is een verzameling van originele kostuums, foto’s en manuscripten. In heel Europa is de tentoonstelling voor de laatste keer te zien in Groningen. Hiervoor maakten ze onder anderen stoppen in Parijs, Londen en Chicago. Tickets voor volwassenen kosten € 23 en kunnen online worden geboekt. In een ondergronds museum in Bochum kunt u genieten van landschapskunst. Het opent op 14 november. De permanente tentoonstelling “wereldbeelden” toont op 1350 vierkante meter meer dan 350 werken uit verschillende eeuwen. De verscheidenheid van de werken verschilt van olieverf tot videoinstallatie. Je kunt via internet heel eenvoudig een mooi hotel in Groningen boeken.

Het Rembrandthuis

In Museum het Rembrandthuis in Amsterdam zijn twee nieuwe exposities te zien. Tot en met 24 januari kunt u genieten van de ontwikkeling van de prentkunst in Nederland in de 16e en 17e eeuw. Van 12 februari tot en met 24 mei 2016 is de tentoonstelling “The Ugly Truth” te zien. Het gaat over het leven in de tekening in de 17e eeuw, die kunst beoefende Rembrandt en zijn leerlingen ook. Op 5 december is in Dresden niet de goedheiligman, maar het “Stollenfest”. De gigantische “Stollen” worden door verschillende restaurants en bakkerijen bereidt. Na ze te mogen bewonderen mag de lokale bevolking samen met de gasten hiervan genieten. 150 jaar geleden is het stadhuis van Auschwitz in vlammen opgegaan en nu zijn er grote delen weer hersteld. Volgend jaar gaan de deuren voor bezoekers open en er zullen ook meerdere tentoonstellingen komen. Er zijn in Noord Holland goede hotels waar je heerlijk kunt verblijven tijdens een citytrip in Amsterdam.

Hotelovernachting boeken

Wil jij in een van deze Nederlandse steden een hotelkamer reserveren? Vergelijk dan online goed de prijzen van de verschillende accommodaties. Zo boek je altijd jouw overnachting voor een goedkope prijs. Er zitten veel prijsverschillend tussen de verschillende boekingssites. Je kunt vroegtijdig reserveren met o.a. vroegboekkortingen of juist heel last-minute een hotelkamer vastzetten in Nederland. Let ook op je reisverzekering. Ook voor vakanties binnen Nederland wordt dit heel erg aangeraden.

Huurauto en openbaar vervoer

Voor buitenlandse gasten die binnen Nederland reizen kan het handig zijn om een huurauto te regelen. Ook het openbaar vervoer binnen Nederland is erg goed geregeld. Per trein, tram of bus kun je praktisch het hele land doorreizen en de grote steden en bezienswaardigheden bezorgen.