Mijn top 5 vakantiebestemming voor 2021/2022

In deze blog beschrijft Michiel van vakanty.nl over 5 van zijn favoriete vakantiebestemming voor de komende jaren. Ondanks corona / COVID19 is het natuurlijk leuk om te dromen over vakanties en reizen die je in de toekomst nog wil maken. In deze blog bespreekt Michiel kort waarom hij vindt dat je beslist een van deze 5 leuke reisbestemmingen moet bezoeken.

Santorini

Thera, ook wel Santorini genoemd, is een eiland in de middellandse zee en onderdeel van Griekenland. Het ligt grofweg 150 kilometer ten noorden van Kreta, heeft een oppervlakte van ongeveer 80 vierkante meter en heeft een kustlijn van zo’n 70 kilometer. Er wonen weinig mensen en het is ver afgelegen van het vaste land. Het heeft desondanks veel te bieden: tot de bezichtigingen behoren onder andere overblijfselen van de vele eeuwen oude stad Akrotiri die bedolven is onder het puin van een vulkaanuitbarsting. Verder heeft het een van de mooiste zonsondergangen ter wereld, en unieke architectuur. Er kan overnacht worden in bijvoorbeeld een vakantiehuisje, zoals in de typische witte huisjes met blauwe daken die hier er te vinden zijn. Het is ook bereikbaar vanuit de haven van Heraklion, een stad die gelegen is op Kreta. Eveneens is het vliegtuig een optie. De boot is echter voordeliger, en kan ook snel zijn i.e. met de Flying Cat, maar dit kost dan ook wel even wat meer. Santorini is al vaker getroffen door aardbevingen en vulkaanuitbarstingen, ook in de meer recentere jaren: 1925, 1939, 1950 en in 1956. Tot de andere bezienswaardigheden behoren de hoofdstad Fira, de badplaatsen en de dorpen zoals Oia, Firostefani en Imerovigli ongetwijfeld toe.

Mont St Michel

Mont St. Michel is een klein schiereiland gelegen aan de westkust van Frankrijk in Normandië en dichtbij gelegen bij de wonderschone oud-piratenstad St. Malo. Vroeger was het eiland sterker gescheiden door het water, tegenwoordig is het echter met het land verbonden door middel van een aangelegde weg. De Mont St. Michel is echter alleen ter voet toegankelijk met de kleine straten. Het beschikt naast de huizen over een abdij, al heeft op het eiland ook nog andere gebouwen gestaan door de eeuwen heen. De abdij op het eiland behoort tot de eerste gebouwen op het eiland en vindt zijn wortels in de jaren 700. Het staat mede daarom dus dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, en het is dus al met al dus ook echt een bezienswaardigheid vooral als je in de regio Normandië, Bretagne of Pays de la Loire bent.


St. Malo

St. Malo is een stad erg nabijgelegen bij Mont St Michel. De stad is een aanrader om te bezoeken als je toch in de buurt bent bij Mont St Michel. De stad heeft een piraten-rijk verleden. Eveneens is de stad in 1661 geheel afgebrand en daarna weer volledig opgebouwd in graniet, om te voorkomen dat de stad weer af zou branden. Daarnaast is de oude binnenstad voor grofweg 70% vernietigd in de Tweede Wereldoorlog. Gelukkig echter is het daarna weer opgebouwd zoals het er voorheen uitzag. De stad heeft naast historie een prachtig centrum en is dus dan ook meer dan de moeite waard om te bezoeken!


Preikestolen

Preikestolen, dichtbij Stavanger, Noorwegen. Een van de leukste vakantie aanraders. De bijgevoegde afbeelding spreekt voor zich. Preikestolen, wat letterlijk Preekstoel betekent, is een reusachtige klif die over de Lysefjord uitsteekt. Het is een bijzondere klif die goed toegankelijk, zowel om erop te komen als er naar toe te vliegen. Het ligt namelijk dichtbij de, voor Noorweegse standaarden, grote stad Stavanger waar zo’n 130.000 mensen wonen.

Stavanger

Stavanger is gelegen in het uiterste westen van Noorwegen. Rondom Stavanger wonen nog een stuk meer mensen waardoor  de populatie van “Groot-Stavanger” uitkomt op ongeveer 320,000 mensen. De stad is daarmee de derde stad van Duitsland. Verder heeft het nog een belangrijke industrie voor Europa: Olie. Het is de Olie hoofdstad van Noorwegen en wellicht Europa. Een bezienswaardigheid is verder nog Gamle Stavanger, wat effectief de oude stad is, pal gelegen naast het centrum van de stad. Dit bestaat vooral uit oude houten huisjes die er door de jaren heen nog altijd staan. Wat echter voor sommigen misschien nog wel veel interessanter is zijn restanten uit bijvoorbeeld de IJzertijd, zoals een boerderij. Al met al is Stavanger het bezoeken waard als je van plan bent naar Preikestolen te gaan, of natuurlijk vice versa.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *